Elet egy szigeten

mindennapjaim tortenesei es a mogottuk allo gondolataim

Arvizturo tukorfurogep

2008.11.05. 13:59 Bicskas

Minap egy kedvenc csajjal msneztem, azt mondta alkossak egy olyat mint Merle vagy Remarque de most nem jut eszembe mi ennek a neve. Annyit elmondhatok, hogy a nyomda ahol ezek keletkeznek meg fedele van. Azt is mondta, hogy ragaszkodjak az msnen megszokott karakterekhez. Semmi pont (csak az i-n), semmi vonal. Eleinte az volt a terv, hogy csak kimaradnak, lehagyom a kis geciket. De nem sokkal erre az ugrott be, hogy milyen vicces lenne ha nem kellene egyet se lehagyni, csak nem kellene alkalmazni a szemeteket.

Nem szeretem ezeket a vackokat amiket a magyarok pl az e a o meg u ra raknak, feleslegesek, bonyolultak, nem adnak plussz tartalmat a szavaknak. Annyi hasznuk sincs hogy semennyi. TKn nevelkedett magyarszakos kedveseim kevesebb egyest tudtak volna kiosztani ha ezek nincsenek, de kinek kellet az? Akik nem anyanyelvi szinten tudnak magyarul biztos megszenvednek ezekkel a karakterekkel, de helyesen alkalmazni tuti nem sokszor megy nekik. Esetleg egy turista szeretne Budapesten eljutni ide oda nem biztos, hogy kiigazodik az "O"ra vagy "U"ra alkalmazott 4 fajta "nem mind1?!" jelet megtekintve. Szerencse, hogy nincs olyan utca amit csak ezeket a pontokat meg vonalakat ismerve lehetne meglelni. Az egy dolog, hogy van rengeteg aminek teljesen azonos a neve, pontok meg vonalak ide vagy oda. 

Hogy van az, hogy a matekban bezzeg sose okoz bajt ha esetleg ugyan az a karakter jelent sok fizikai adatot? Hogy van, az hogy az ismeretlen mindig X de baj sosincs vele? Akkor se ha egy lapon kilenc vagy esetleg kilencven egyenletet megoldva 9 vagy 90 fajta matematikai dolgot jelent.

Lesd meg mennyire nem kell egy se abba amit itt alkotok.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bicskas.blog.hu/api/trackback/id/tr6746703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egy kedvenc csaj 2008.12.04. 00:45:11

áááám de nagyon szeretem ah írsz miez a nagy oroszos ukrános izé...mindjárt olvasok.
eszembe jutott.az ilyeneket szeretem:"cirka"...amiket csak te mondasz. (:
süti beállítások módosítása